Door cookies te accepteren kunnen we uw gebruikerservaring op onze website verbeteren - Meer informatieCookies toestaan

Wifi​

Wifi netwerken op maat van jouw organisatie

Om een betrouwbaar wifi-netwerk te kunnen implementeren dienen we vooraf een grondige studie uit te voeren. We maken een analyse van de huidige werking, behoeftes en doelstellingen. Ook gaan we ter plaatse voor een site survey.

  • Waarvoor moet het Wifi netwerk dienen?
  • Komt er Voice over Wifi aan te pas?
  • Hoe zit het met toegang en beveiliging?
  • Waar moeten er access points komen om een volledige dekking te kunnen garanderen?
  • ...

Virtuele wificell

Virtuele wificell

Bij traditionele Wi-Fi netwerken krijgen devices allerlei access points te zien op verschillende kanalen. Het signaal varieert constant, de client moet continue roamen (=aanmelden) op verschillende access points en er is meer batterijverbruik.

Met Fortinet (Meru) krijgt een device één virtueel access point te zien. Dit heeft als gevolg dat de client nooit van kanaal moet wisselen of scannen. Het wifisysteem bepaalt welke access point het beste is voor de client.

Airtime Fairness

Airtime Fairness

Bij traditionele wifinetwerken wordt de verdeling voor een client die data wil versturen gebaseerd op volume. Hierdoor zijn er verschillende tijden per client, domineert de traagste client het netwerk en worden clients met kleine pakketjes gepenaliseerd.

Met Fortinet (Meru) is de 'fairness' gebaseerd op tijd (airtime). Dit zorgt er voor dat elk apparaat op zijn maximale snelheid kan werken en dat nieuwere, snelle apparaten snel blijven. Elke client krijgt een gelijke airtime, behoudt zijn snelheid en er is een verzekerde faire hoeveelheid tijd voor elke client.

Channel layering

Channel layering

Omdat Fortinet (Meru) slechts één kanaal nodig heeft voor een compleet netwerk, blijven alle andere niet-overlapende kanalen nog vrij. Hierdoor kunnen de andere kanalen gebruikt worden om extra capaciteit te genereren. Ook toestellen of applicaties kunnen hun eigen laag krijgen.


Fortinet Wifi Access Points

Fortinet Wifi Access Points

Enterprise-class WiFi met de hoogste niveaus van mobiliteit, flexibiliteit en keuze. Wifi access points leveren superieure draadloze connectiviteit voor data, spraak en video-toepassingen. Ze zijn ontworpen voor gebruik in een breed scala aan ondernemingen, scholen, overheid, hotels en ziekenhuizen. Je kan kiezen uit een breed scala van 802.11ac en 802.11n access points en draadloze controllers die voldoen aan jouw zakelijke behoeften.

Fortinet Wifi Controllers

Fortinet Wifi Controllers

Wifi controllers zorgen voor een veilige oplossing voor mobiele organisaties. WiFi controllers optimaliseren het draadloos verkeer van de access points en client-apparaten om zodoende hoge prestaties en voorspelbaarheid te kunnen bieden. Daarnaast beheren ze authenticatie, encryptie en virtual private netwerkverbindingen voor het draadloze netwerk.


Voice over Wifi

Voice over Wifi

Met VoWiFi wordt een (bestaande) WiFi-netwerk gebruikt om draadloos te kunnen bellen. De spraakgegevens worden in IP-pakketjes geplaatst en over het draadloos datanetwerk verstuurd naar de telefooncentrale. De drager is in dit geval een WiFi-systeem met access points als antennes. Er kan zowel gewerkt worden met pure WiFi-toestellen als met smartphones.

Lees meer over Voice over Wifi