Door cookies te accepteren kunnen we uw gebruikerservaring op onze website verbeteren - Meer informatieCookies toestaan

Telefonie in ultramoderne nieuwbouw Politiezone VLAS​

Hallo? Met het meest geavanceerde politiegebouw van het land

Hanssens Telecom zal het toekomstig ultramodern politiegebouw van de Politiezone Vlas uitrusten met een nieuwe telefonie oplossing. Het politiekantoor dat in oktober 2018 zijn deuren opent zal gevestigd zijn op de oude Howest site in Kortrijk. De drie oude commissariaten in Kortrijk verdwijnen. Ook de telefooncentrales van de lokale politiecommissariaten van Kuurne en Lendelede worden vervangen.

De nieuwe site heeft aandacht voor een kleine ecologische voetafdruk, groenaanleg en heeft een open karakter. De totale oppervlakte van het commissariaat bedraagt 22.000 vierkante meter, het gebouw zelf zal zo'n 10.000 vierkante meter vloeroppervlakte tellen.

Burger staat centraal

Net zoals het gebouw zal ook de telefonie oplossing, met behulp van intelligente oproeproutering, zich focussen op een functioneel en klantvriendelijk onthaal. Enkele mogelijkheden:

  • De onthaalmedewerker krijgt via zijn of haar pc extra informatie over de beller
  • Een keuzemenu (IVR) begeleidt de beller naar de juiste dienst: druk 1 voor..., druk 2 voor..., 
  • Oproeproutering op basis van kalender en openingsuren
  • Oproeproutering in het kader van wachtdiensten
  • Oproeproutering op basis van skills (taal, competenties, etc...)

Altijd bereikbaar

Om de continuïteit en permanente bereikbaarheid van de politiezone te garanderen wordt de telefonieoplossing redundant opgebouwd op vlak van provider, PBX (telefooncentrale), netwerk en sip toestellen. Zo kunnen de telefoontoestellen in geval van onbeschikbaarheid van het eigen communicatiesysteem zich automatisch aanmelden bij een ander communicatiesysteem. Het omschakelen of het opnieuw verbinden gebeurt hierbij volledig automatisch.

3 commissariaten in 1 oplossing

De telefooncentrales die aanwezig zijn in het hoofdgebouw en de commissariaten van Kuurne en Lendelede fungeren als één enkele telefonieoplossing of 'multisite'. Dit geeft onder andere volgende voordelen:

 

  • Het belverkeer tussen de commissariaten verloopt intern en is dus gratis 
  • Alle toestellen zijn bereikbaar via een intern nummer
  • Er is centralisatie van het onthaal over alle afdelingen heen. Daarbij heeft de onthaalmedewerker overzicht van alle toestellen in alle commissariaten.

Marktleider in Politiezones

Hanssens Telecom heeft ondertussen een zeer sterke reputatie opgebouwd bij de politiezones. Politiezone VLAS is namelijk de 10de politiezone in West-Vlaanderen die beroep doet op de oplossingen en diensten van Hanssens Telecom. Ook in Oost-Vlaanderen is Hanssens Telecom sterk vertegenwoordigd.

Geschreven op 01/10/2018