Door cookies te accepteren kunnen we uw gebruikerservaring op onze website verbeteren - Meer informatieCookies toestaan

Infrax combineert room videoconferentiesystemen met Lync​

Hanssens Telecom rolt voor het nutsbedrijf Infrax videoconferencing uit over 14 meeting ruimtes, verspreid over Vlaanderen en Brussel. Infrax trekt hierdoor resoluut de kaart van duurzaam en efficiënt communiceren. Bovendien staat Hanssens Telecom in voor de koppeling van alle room videosystemen met Microsoft Lync.

Videoconferentie is een succesverhaal voor Infrax

Enkele vestigingen van Infrax maken reeds enkele jaren gebruik van videoconferencing. Video is voor deze medewerkers ondertussen volledig ingeburgerd. Het is een zodanig succes geworden bij de collega's dat de meetingruimtes voortdurend volgeboekt zijn. Een verdere uitrol van videoconferentiesystemen was dus een logische volgende stap.

Lync integratie

De videoconference systemen zijn geïntegreerd met het Microsoft Lync platform van Infrax. Hanssens Telecom en Infrax beslisten om Lync in te zetten als conference bridge. Dit moet er voor zorgen dat meerdere videosystemen tegelijk met elkaar kunnen videobellen in een multipointgesprek.

Duurzaam, meer tijd en efficiënter werken

Dankzij het gebruik van video hoeven bv. collega's die van Torhout naar Hasselt moeten rijden voor een meeting van één uur geen halve dag in de wagen te zitten, met alle frustraties zoals fileleed als gevolg. Bovendien wordt met videoconferencing 'positief' bespaard op reis- en personeelskosten, wat in deze economische tijden niet evident is. De gewonnen tijd is ook niet te onderschatten. Zo ervaren de medewerkers niet alleen een hogere productiviteit. Door op tijd te kunnen stoppen zijn ze ook vroeger thuis en hebben ze meer tijd voor familie en hobby's.


Kwalitatieve vergaderingen

Infrax koos bewust voor videoconferentiesystemen in plaats van videosoftware op pc's. De reden is simpel: kwaliteit en stabiliteit. Medewerkers kunnen op een natuurlijke en vlekkeloze manier vergaderen alsof ze echt bij elkaar zitten. Bovendien kunnen documenten en spreadsheets met één klik meteen gedeeld worden.
Geschreven op 01/12/2014