Hanssens - beyond telecom

de nieuwe Microsoft Teams client komt er aan

Binnenkort wordt een nieuwe versie van Microsoft Teams gelanceerd. De nieuwe Teams client heeft een fris en modern design, en werkt ook sneller dan de huidige versie.

Teams in preview versie nu al beschikbaar

Je kan nu al een voorproefje krijgen van de nieuwe Teams, maar we raden jullie aan om hier nog even mee te wachten. Ons team zal eerst alles grondig testen en brengen jullie op de hoogte wanneer de nieuwe Teams klaar en stabiel is voor Teams telefonie. Zo ben je zeker dat alles optimaal blijft werken.

instellen via admin panel

Als organisatie heb je zelf de keuze of je wil overstappen naar de nieuwe Teams client of niet. Je kunt dit instellen via je Teams admin panel. Standaard laat je Microsoft zelf beslissen wanneer je de nieuwe Teams krijgt. Maar je kunt ook zelf kiezen om de oude of de nieuwe Teams te gebruiken. Wij adviseren jullie dus om voorlopig nog de oude Teams client te gebruiken.

third party apps

Bij Hanssens zijn we dus al volop bezig met het testen van de nieuwe Teams en ook de werking met third party apps zoals onze Hanssens Contact app, Roger365.io, Luware en Mitel Assist. We werken hiervoor nauw samen met deze partners. Dit moet er voor zorgen dat deze apps ook naadloos blijven werken in de nieuwe Teams client.

update webinar voor eindgebruikers

Microsoft Teams zal er dus binnenkort wat anders uit zien. En dat zal ook een (geringe) impact hebben op de medewerkers. Vandaar dat we binnenkort een update webinar zullen organiseren om de vernieuwde look & feel en de bijhorende telefoniefuncties toe te lichten.

wat doe je nu best?

Voorlopig hoef je niet veel te doen. We adviseren om je huidige (oude) Teams client verder te gebruiken tot verder bericht. Je kan dit instellen via je admin portal.

De nieuwe Microsoft Teams client wordt in fases uitgerold naar alle organisaties wereldwijd. Dit zou in de loop van oktober moeten gebeuren. Wanneer onze Teams Engineers hun fiat geven over de nieuwe Microsoft Teams client, dan gaan we dit uiteraard met jullie communiceren.

wil je ook kennis maken met de hanssens experience ?

contacteer onze experts