Hanssens - beyond telecom

draadloos én stabiel bellen dankzij DECT

De Firma Warnez is gespecialiseerd in het telen, wassen, uitlezen en verpakken van aardappelen voor hoofdzakelijk de Belgische retail en foodservice zoals Lidl, Carrefour, Delhaize en Colruyt. Na een jarenlange problematiek rond mobiele bereikbaarheid koos Warnez voor een SIP-DECT oplossing van Mitel.

lijdensweg met gsm en voice-over-wifi

Arthur Warnez maakt deel uit van de 3e generatie binnen het familiebedrijf. Sinds een 5-tal jaar is hij verantwoordelijk voor onder andere IT.

2014 was een transitiejaar en zowat het ganse bedrijf werd heruitgevonden. Ook op vlak van communicatie ging Warnez op zoek naar de nieuwste technologieën en kozen ze uiteindelijk voor GSM’s als draadloos communicatiesysteem.

Arthur licht toe: “Al snel botsten we op de problematiek rond bereikbaarheid. Extra indoor coverage bracht geen soelaas”. Ondanks de grote investering, moest Warnez al na enkele jaren op zoek naar een nieuw alternatief. “Na het mislukt gsm-verhaal kozen we voor voice-over-wifi via smartphone. Ook dit werd een lijdensweg. Daarna experimenteerden we er op los met WhatsApp en Teams Calling. Maar voor productieomgevingen werkte dit gewoonweg niet.”

kennis van zaken

Warnez moest en zou een duurzaam en betrouwbaar communicatiesysteem vinden en kwam uiteindelijk terecht bij Hanssens. “De business consultant van Hanssens adviseerde ons DECT als draadloze communicatietechnologie. De gesprekken verliepen aangenaam, met kennis van zaken. Er werd geluisterd en meegedacht met ons. Het gevoel zat gewoonweg goed. Het voorstel zat prijs-kwaliteit in de lijn der verwachtingen. Ook de installatie en de samenwerking met de projectleider verliepen vlot.”

“Als er vragen of issues zijn, dan worden we snel geholpen door de Servicedesk van Hanssens. Ze kennen ons én ons systeem en dat is één van de redenen waarom ik Hanssens zou aanbevelen.”

Arthur Warnez, HSE-Officer & IT-coördinator

stabiliteit van DECT

De uiteindelijke oplossing bestaat uit een Mitel MiVoice Office 400 communicatiesysteem met DECT als draadloze technologie. DECT is een klassiek systeem waarbij voice over een gescheiden netwerk verloopt waardoor het telefonieverkeer uiterste betrouwbaar verloopt. Bovendien is dit dé tool voor productieomgevingen. Er zijn een 30-tal SIP-DECT zenders die ongeveer 43.000m2 dekken. Zowel voor de productie- als de kantoormedewerkers. Het onthaal is voorzien van een vast toestel.

 

“DECT is misschien een traditioneel systeem, maar het werkt gewoon. De oplossing is stabiel, is eenvoudig in gebruik voor iedereen en – last but not least - we zijn overal bereikbaar. En daar draait het uiteindelijk om.”

Arthur Warnez, HSE-Officer & IT-coördinator

over Warnez

 
Het familiebedrijf werd opgericht in 1951 en heeft ook knowhow op vlak van variëteiten, bewaring, kwaliteitssystemen, efficiënte productieflows en duurzaam ondernemen. Er wordt geëxporteerd naar o.a. Nederland, Frankrijk en Duitsland. Warnez telt ongeveer 65 medewerkers, maakt een jaaromzet van 25 miljoen euro en is sinds 1995 gehuisvest in Tielt.

wil je ook kennis maken met de hanssens experience ?

contacteer onze experts