Hanssens - beyond telecom

snel en gemakkelijk bereikbaar via intuïtieve UC smartphone app

ION maakt gebruik van een realtime all-in-one communicatie en samenwerkingsapp die ervoor zorgt dat collega's elkaar snel en gemakkelijk kunnen bereiken. Bovendien begeleidden we de medewerkers van ION via hands-on workshops. 
Hanssens - Placeholder Image
ION met hoofdvestiging in het Waregem, is een projectontwikkelaar en vastgoedinvesteerder die de nadruk legt op hoogstaande, kwalitatieve architectuur en ook duurzaamheid in zijn ontwerp.

Sinds hun intrek in het Waregem Business Park gebruiken de medewerkers van ION de MiCollab UC-app van Mitel. Dat is een realtime all-in-one communicatie en samenwerkingstool die ervoor zorgt dat de collega's binnen ION elkaar snel en gemakkelijk kunnen bereiken.
″We hebben gekozen voor Hanssens omdat zij eerst en vooral een vlotte en professionele samenwerking aanboden. Daarnaast bieden zij ook op maat gemaakte gebruikersopleidingen aan zodanig dat wij zeker zijn dat onze mensen onmiddellijk vlot en goed aan de slag kunnen met de app.″

Ruben Verkempinck, IT Manager bij ION

De MiCollab UC smartphone app heeft voor ION een 5-tal voordelen

  1. Het one-number-concept. Collega's kunnen elkaar altijd bereiken op één vast nummer. Als gevolg hiervan moeten ze ook nooit hun gsm-nummer doorgeven aan derden.
  2. Gebruik maken van statussen. Medewerker van ION kunnen altijd zien wie beschikbaar is of niet. Bovendien is de app gekoppeld aan hun eigen Outlook-agenda, dit zorgt ervoor dat de beschikbaarheid automatisch wordt overgenomen in de app.
  3. Een zeer praktische telefoongids. Medewerkers kunnen snel collega's, klanten of persoonlijke contacten opzoeken en onmiddellijk contacteren.
  4. De ingebouwde chatfunctie. Dankzij het versturen van korte berichten naar elkaar kunnen kan ION de interne e-mailstroom drastisch verlagen.
  5. Je kan bellen via Wifi of 4G zonder dat een gesprek onderbroken wordt.
Een medewerker van ION kan de app gebruiken in combinatie met zijn of haar vast toestel. Zo is het perfect mogelijk om oproep op het vaste toestel aan te nemen en bij lange gesprekken verderzetten op de smartphone in één van de werk ‘bubbels'.

User adoption zorgt voor bewustwording en versnelde ROI


Via enkele workshops werden de werknemers van ION aangeleerd hoe ze efficiënt kunnen werken met die nieuwe oplossing. Het creëert in de eerste plaats een bewustwording van wat er allemaal mogelijk is. Daarnaast worden de werknemers ook gemotiveerd om deze nieuwe communicatietool te gebruiken. Hierdoor gaat de adoptie van de app veel sneller wat ervoor zorgt dat de investering sneller loont.

slimmer communiceren?

contacteer onze experts